ΗΠΑ: Αποσύρθηκε η υποψηφιότητα Κέιν για τη FED

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 13:36
UPD:13:40
REUTERS/CHRIS KEANE

Αντιμέτωπος με αντιδράσεις από το ίδιο του το κόμμα, ο Χέρμαν Κέιν, απέσυρε την υποψηφιότητά του για μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της FED.

Τέσσερις Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για την τοποθέτηση του Κέιν στην κεντρική  τράπεζα- κάτι που ήθελε πολύ ο Ντόναλντ Τραμπ. Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να προτείνει τα μέλη για το συμβούλιο της FED, οι προτάσεις του θα πρέπει να έχουν και την έγκριση της Γερουσίας. Με τέσσερις διαφωνούντες από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, η υποψηφιότητα Κέιν κινδύνευε να μην λάβει το πράσινο φως. 

Οικονομολόγοι, αλλά και πολιτικοί αναλυτές είχαν επίσης εκφράσει ανησυχία για την ένταξη έμπιστων προσώπων του Τραμπ στην κεντρική τράπεζα, κατά της οποίας εξαπολύει συνεχώς πυρά. O Kέιν συμμεριζόταν τις θέσεις του Αμερικανού προέδρου περί ανάγκης για χαμηλότερα επιτόκια. 

Αρχικά ο Κέιν είχε πει ότι θα υπερασπιζόταν την υποψηφιότητά του, αλλά τελικά αποφάσισε ότι το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο από τα πιθανά οφέλη, όπως είπε. Σημείωσε δε ότι θα περιόριζε και την δυνατότητά του για επιρροή, αφού ως αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας δεν θα μπορούσε να συνεχίσει τις ραδιοφωνικές επομπές οικονομικού σχολιασμού ή τα καθημερινά σχόλιά του στο Twitter. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα