Στόχος η αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 50% στη 10ετία

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 20:17

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου 2006 θα υποδεχθεί στο ελληνικό περίπτερο της διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης του Βερολίνου (ITB), τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel. Υπενθυμίζεται ότι φέτος για πρώτη φορά η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου σε γερμανούς και έλληνες δημοσιογράφους.

Στην εισαγωγική της ομιλία υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει το όραμα και την πολιτική βούληση να προχωρήσει με τόλμη στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για την ποιοτική ανασυγκρότηση του ελληνικού τουρισμό», και χαρακτήρισε τον τουρισμό «καθοριστικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και θεμέλιο για την περιφερειακή και κοινωνική συνοχή της χώρας μας».

Η κ. Πετραλιά επεσήμανε ότι «η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων άφησε μία πολύτιμη κληρονομιά στην χώρα και δημιούργησε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη μετεξέλιξη του τουριστικού μας προιόντος» και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα για τον ελληνικό τουρισμό να κεφαλαιοποιήσει την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων».

Κυριάρχοι στόχοι της πολιτικής που θα ακολουθήσει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε η κ. Πετραλιά, «η οικοδόμηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού πάνω στην ποιότητα των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ενίσχυση του εμπορικού κύκλου ζωής των ελληνικών τουριστικών προιόντων και η προσφορά κινήτρων για την αύξηση των τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

«Στρατηγικός μας στόχος είναι στα επόμενα δέκα χρόνια η Ελλάδα να πετύχει αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά τουλάχιστον 50%», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας ότι η στρατηγική του Υπουργείου αναπτύσσεται σε δύο νέες προτεραιότητες που είναι «η θεμελίωση μίας τουριστικής οικονομίας που έχει δωδεκάμηνη διάρκεια» και «η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού».

Η κ. Πετραλιά συμμετείχε στις εργασίες του επενδυτικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και της International Herald Tribune, ενώ χθες σε ομιλία της στην επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης ITB, παρουσία προσωπικοτήτων της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα διευρύνει και ενισχύει τα βασικά στοιχεία της τουριστικής της οικονομίας και παράλληλα προσφέρει νέους προορισμούς στους ξένους επισκέπτες».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη διοργάνωση του διαγωνισμού της Eurovision στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη «ως μία νέα πολύ σημαντική πρόκληση για την χώρα μας, το 2006».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα