Συστάσεις Γκαργκάνα στις τράπεζες για χορήγηση δανείων

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 20:31

«Tα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα μόνον αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δανείων τους, γεγονός που συνάδει με τα αποτελέσματα γενικότερης έρευνας των οικογενειακών Προϋπολογισμών που έχει διεξάγει η ΕΣΥΕ, σύμφωνα με την οποία το 77,3% των νοικοκυριών καλύπτει με δυσκολία τις ανάγκες του». Τη διευκρίνιση αυτή έδωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας.

Το 88% των νοικοκυριών που έχει δανειστεί, δαπανά λιγότερο από το 40% του μηνιαίου εισοδήματος που διαθέτει, για την εξυπηρέτηση των δανείων που έχει συνάψει. Ωστόσο, το 50% με 60% των νοικοκυριών που ανήκουν σε χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του χρέους τους.

Ο κ. Γκαργκάνας ζήτησε από τις τράπεζες να είναι αυστηρότερες στην χορήγηση δανείων και προσεκτικότερες στη διαχείριση κινδύνων και παρουσίασε σήμερα μια Πράξη Διοικητή με την οποία τίθεται ένα νέο πλαίσιο αρχών λειτουργίας και κριτηρίων αξιολόγησης της οργάνωσης και των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/09/1163884.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα