Apple: Δαπανά 30 εκατ. μηνιαίως για cloud της...Amazon

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 15:47
UPD:15:50
REUTERS/Lucas Jackson

Μπορεί Apple και Amazon να ανταγωνίζονται για μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής και της καταναλωτικής πίτας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν στενή συνεργασία. Η κατασκευάστρια των iPhone δαπανά περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια μηνιαίως για τη χρήση του cloud της Amazon, σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. 

Οι δαπάνες αυτές καθιστούν την Apple τον μεγαλύτερο πελάτη υπηρεσιών cloud της Amazon και αντανακλούν την πρόθεση της Apple να παρέχει online υπηρεσίες όπως το iCloud με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία στους πελάτες της, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στηριχθεί σε έναν ανταγωνιστή. 

Καθώς η ζήτηση για τα iPhone επιβραδύνεται, η Apple εστιάζει ολοένα και περισσότερο στην ανάπτυξη των online υπηρεσιών, από τις οποίες και αντλεί σημαντικά έσοδα. Πρόσφατα αποφάσισε να μην αποκαλύπτει στοιχεία για τον όγκο πωλήσεων του iPhone και άλλων συσκευών, ενώ άρχισε να δημοσιεύει στοιχεία για το περιθώριο κέρδους των υπηρεσιών της, που περιλαμβάνουν τα iOS App Store, AppleCare, Apple Pay και iCloud. Παράλληλα τον περασμένο μήνα προώθησε νέα συνδρομητική υπηρεσία για βίντεο και περιοδικά. 

Περισσότερες από 1 δισ. συσκευές της Apple χρησιμοποιούνται ανά τον πλανήτη μηνιαίως, κάτι που σημαίνει ότι οι απαιτήσεις αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων αυξάνονται συνεχώς. Η εταιρεία δεν στηρίζεται μόνο στην Amazon, αλλά ενισχύει και τις δικές της υποδομές. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επένδυση ύψους 10 δισ. δολαρίων σε κέντρα δεδομένων στις ΗΠΑ. 

Πηγή: CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα