Σιδενόρ: Εγκαίνια νέας μονάδας στη Βουλγαρία

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 11:29
UPD:13:51

Τη νέα επένδυση της βιομηχανίας ελληνικών συμφερόντων "Stomana Industry", στο Πέρνικ της Βουλγαρίας, ύψους 80 εκατ. λέβα ή περίπου 40 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εγκαινιάσει εντός της ημέρας ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Ρούμεν Οβτσάροφ.

Η θυγατρική της Σιδενόρ στη Βουλγαρία προχώρησε στην εγκατάσταση νέας παραγωγικής γραμμής για επιμήκη προϊόντα στην υφιστάμενη μονάδα έλασης του Πέρνικ, περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Ο εξοπλισμός για τη νέα εγκατάσταση κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρία Daniel και θα λειτουργήσει - από κοινού - με άλλη παραγωγική γραμμή κατασκευής Danieli, την οποία η Stomana είχε αγοράσει το 2004 έναντι 5 εκατ. λέβα από τη χρεωμένη μεταλλουργία "Kamet".

Η νέα παραγωγική γραμμή υπολογίζεται να έχει συναρμολογηθεί πλήρως μέχρι το τέλος του 2006, ενώ, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά, εκτιμάται πως θα τριπλασιάσει τη σημερινή παραγωγή, αφού θα «προσθέσει» 800.000 τόνους χαλυβα οπλισμού σκυροδέματος και προιοντων χάλυβα

στην ετήσια δυναμικότητα της Stomana.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ντνέβνικ", η νέα επένδυση θα καταστήσει τη Stomana ως τη μεγαλύτερη παραγωγό χαλυβα οπλισμού σκυροδέματος στην περιοχή.

Η αξία της ετήσιας παραγωγής υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 700 εκατ. λέβα, από τα οποία το 50% θα αντιστοιχεί στην εγχώρια αγορά και το υπόλοιπο σε εξαγωγές προς την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται πως η Stomana συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τριών κορυφαίων χαλυβουργιών της Βουλγαρίας, από κοινού με την Promet Steel και την Kremikovtzi.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα