Η καγκελάριος της Γερμανίας στο ελληνικό περίπτερο στην έκθεση ITB

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 16:22

Από το ελληνικό περίπτερο ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψη της στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ) η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, την οποία υποδέχθηκε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Φέτος η Ελλάδα είναι για πρωτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, η τιμώμενη χώρα, ανάμεσα σε 183 τουριστικούς προορισμούς.

«Παραδοσιακά Ελλάδα και Γερμανία είναι δύο χώρες που μοιράζονται αξίες και πολιτιστικά ιδεώδη», υπογράμμισε η κ. Πετραλιά και ανέφερε ότι «η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό, για τους Γερμανούς τουρίστες, αλλά στόχος μας είναι να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των γερμανών πολιτών».

Καταλήγοντας η Υπουργός, με αφορμή την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Euro 2004, ευχήθηκε στην κ. Mέρκελ «να ζήσει η Γερμανία ανάλογες στιγμές στην φετινή διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου».

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «το στοιχείο που ελκύει περισσότερο τους γερμανούς τουρίστες είναι το αίσθημα φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό».

Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών συμβάλλουν στην διαμόρφωση θετικότερου πολιτικού κλίματος, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Η κ. Mέρκελ ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει θαυμάσιες τοποθεσίες και πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, προσκαλώντας τους Ελληνες να την επισκεφθούν και «να ζήσουν τον δικό τους μύθο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα