«Περίμενε ο κ. Αλογοσκούφης να παραλάβουμε μαχητικά ως γουρούνια στο σακί;»

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 17:58

Το ζήτημα της χθεσινής απόφασης της Eurostat για την καταγραφή των αμυντικών δαπανών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/10/1164276.htm ανέδειξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, εκτιμώντας πως «ακυρώνεται και το τελευταίο επιχείρημα της κυβέρνησης της ΝΔ για την απογραφή που διενήργησε».

«Λέτε ότι οι αμυντικές δαπάνες (επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ)καταγράφονταν αυτομάτως στο χρέος, αλλά στο έλλειμμα πέρασαν μόνον 8 δισ. ευρώ και ότι είχαν αποκρυβεί τα άλλα 8 δισ. Αυτά τα 8 δισ. ευρώ δεν αντιστοιχούσαν στις παραλαβές; Η περίμενε ο κος Αλογοσκούφης να παραλάβουμε μαχητικά αεροπλάνα ως γουρούνια στο σακί και δεν έπρεπε να γίνει έλεγχος εάν είχαν επιχειρησιακή δυνατότητα;», παρατήρησε ο κ. Φλωρίδης. Ενώ ο Ε. Βενιζέλος αξίωσε από την κυβέρνηση να διευκρινίσει και να δεσμευθεί για τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών επί των ημερών της, και ειδικά εκείνων για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.

«Εσείς καταγράφατε τη δαπάνη μόνον κατά την παραλαβή του συνόλου ενός οπλικού συστήματος και μερικές φορές ούτε και τότε», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας. «Στον Προϋπολογισμό του 2004, για παράδειγμα, γράφατε ότι θα πληρώσει η χώρα 2,4 δισ. ευρώ και εσείς είχατε καταγράψει μόνον τα 700 εκ. ως χρεολύσια και ως προπληρωμές και, από αυτά, ούτε μία δραχμή δεν είχε μπει στις πρωτογενείς δαπάνες και το έλλειμμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα