Aspis Bank: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων 2005 στην ΕΘΕ

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006 18:21

Την πορεία των εργασιών της Aspis Bank κατά το 2005 παρουσίασαν σήμερα στελέχη της τράπεζας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης 2005, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Πάππαρης τόνισε ότι η τράπεζα πέτυχε ιστορικά υψηλή κερδοφορία της τάξης των 11,2 εκατ. ευρώ (κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) ως αποτέλεσμα της συνέπειας της διοίκησης της τράπεζας στους βασικούς άξονες στρατηγικής της ήτοι, την ενίσχυση της παρουσίας της στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, τη διατήρηση υψηλού ρυθμού αύξησης εσόδων, την βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητάς της και την περαιτέρω ενίσχυση της ήδη ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας.

Στο πλαίσιο της ανάλυσης των οικονομικών αποτελεσμάτων σημειώθηκε ότι η ενισχυμένη κερδοφορία κατά το 2005 προήλθε τόσο από την ανάπτυξη των αμιγώς τραπεζικών εργασιών και κατ’ επέκταση των καθαρών εσόδων από τόκους και προμήθειες, τα οποία αυξήθηκαν κατά 17% και 18% αντίστοιχα, όσο και από την επιτυχημένη προσπάθεια ελέγχου του λειτουργικού κόστους, το οποίο μειώθηκε κατά 4%.

Η αύξηση των λειτουργικών εσόδων κατά 13% σε συνδυασμό με την μείωση των λειτουργικών εξόδων οδήγησαν στην βελτίωση του δείκτη αποτελεσματικότητας ο οποίος κατήλθε στο 80%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα