To «αγοράστε αμερικανικά» ξανά στη μόδα στις αγορές

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 12:53
UPD:13:02
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Το «αγοράστε αμερικανικά» (Buy American) είναι ξανά στη μόδα για τους Αμερικανούς επενδυτές της αγοράς μετοχών, που ύστερα από πολλά χρόνια προσπαθειών να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους, βλέπουν πως η έκθεση στις ξένες αγορές δεν αποδίδει τους προσδοκώμενους καρπούς. 

Τα αμοιβαία μετοχικά κεφάλαια και τα ETFs, που εστιάζουν στην αμερικανική αγορά, εξασφαλίζουν εδώ και μήνες σημαντικές εισροές κεφαλαίων, ενώ τα αμερικανικά funds διεθνών μετοχών έρχονται αντιμέτωπα με εκροές, σύμφωνα με τον Νίκολας Κόλας, συνιδρυτή της DataTrek Research. 

Η στροφή των Αμερικανών έρχεται την ώρα που ο S&P 500 παρουσιάζει άνοδο 16% φέτος και είναι μία ανάσα από το ιστορικό ρεκόρ του.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο τα funds αμερικανικών μετοχών εξασφάλισαν εισροές 4,7 δισ. δολαρίων, ενώ εκείνα με τοποθετήσεις σε διεθνείς μετοχές ήρθαν αντιμέτωπα με εκροές 7 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την τάση του 2017, όταν τα διεθνή funds  εξασφάλιζαν εισροές πολλών δισεκατομμυρίων εις βάρος των ανταγωνιστικών που επένδυαν σε αμερικανικές μετοχές. Πρόσφατη έρευνα της BofA έδειξε ότι τον Μάρτιο η απαισιοδοξία των fund managers για την παγκόσμια οικονομία εντάθηκε. 

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα