Γερμανία: Άρση της απαγόρευσης του short selling κατά της Wirecard

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 12:09
UPD:12:19
EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

Η απαγόρευση για την προστασία της Wirecard επεβλήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων στους Financial Times για ύποπτες λογιστικές πρακτικές από την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών, τα οποία και έθεσαν τη μετοχή σε ελεύθερη πτώση.

Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν τέλος στην αμφιλεγόμενη απαγόρευση του short selling για τις μετοχές της Wirecard, η οποία κρίθηκε αναγκαία πριν από δύο μήνες προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στην χρηματιστηριακή αγορά. 

Η παγκόσμια απαγόρευση για όσους επενδυτές ήθελαν να σορτάρουν τη μετοχή της Wirecard ή να αυξήσουν τις υφιστάμενες θέσεις short (πώλησης)  εξέπνευσε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όπως ανέφερε η BaFin στην ανακοίνωσή της. Ήταν η πρώτη απαγόρευση της αρχής, που αφορούσε αποκλειστικά μία εταιρεία από την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όταν είχαν μπει στο στόχαστρο οι short θέσεις κατά των τραπεζών. 

Η απαγόρευση για την προστασία της Wirecard επεβλήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου, ύστερα από σειρά δημοσιευμάτων στους Financial Times για ύποπτες λογιστικές πρακτικές από την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών, τα οποία και έθεσαν τη μετοχή σε ελεύθερη πτώση. Η Wirecard απορρίπτει τις κατηγορίες και οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής κάποια παρατυπία στα λογιστικά της. 

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα