Schering: Στα ύψη οι μετοχές μετά την προσφορά της Merck KGaA

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 10:52

ΑΝΟΔΟ έως και 25% σημείωσαν οι μετοχές της Schering AG, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αντισυλληπτικών στον κόσμο, μετά την προσφορά της Merck KGaA ύψους 14,6 δισ. ευρώ (17,5 δισ. δολ.) σε μετρητά, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Γερμανίας.

Η Merck, που ελέγχεται από την οικογένεια Merck family, θα προσφέρει 77 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Schering, Hubertus Erlen, είπε χθες ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν πρότεινε την προσφορά. Η Merck προσφέρει 15% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Schering στα 66,86 ευρώ, με βάση το κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Οι μετοχές της Schering σημείωσαν άνοδο έως και 25% και κατά 15,04 ευρώ, φθάνοντας στα 81,90 ευρώ, στις 9:08 π.μ. στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οι μετοχές της Merck, υποχώρησαν 2,70 ευρώ, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στα 81,01 ευρώ η μία.

Η Merck άρχισε ήδη να αγοράζει μετοχές της Schering και είπε ότι κατέχει περίπου 9,66 εκατ. μετοχές ή 4,98% του συνόλου. Σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει την εμπορική συναλλαγή με δάνειο από την Deutsche Bank AG, την Bear Stearns International Ltd. και την Goldman Sachs Group Inc. Η οικογένεια Merck, που κατέχει περίπου το 73% της εταιρεία, θα προσφέρει επίσης 1 δισ. ευρώ σε μετρητά.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει προϋπολογισμό έρευνας 1,3 δισ. ευρώ, με περίπου 15 έργα στο τελευταίο στάδιο του ελέγχου ή έχει καταθέσει αιτήσεις για έγκριση, σύμφωνα με τη Merck.

Σύμβουλος της Schering είναι η Morgan Stanley, σύμφωνα με διαφορετικό δημοσίευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα