Υπ. Παιδείας: Υπογραφή συμβάσεων για δέκα νέα ΚΠΕ

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 12:29

Την υπογραφή των συμβάσεων για τη λειτουργία δέκα νέων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), σε αντίστοιχους δήμους της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα νέα αυτά Περιβαλλοντικά Κέντρα -που έρχονται να προστεθούν στα ήδη λειτουργούντα- εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Πολιτεία, μέσω του υπουργείου Παιδείας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων (δασικά οικοσυστήματα, υδατικοί πόροι, βιοποικιλότητα) κ.λ.π.

Στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μετέχουν μαθητές σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, συστάθηκαν με υπουργικές Αποφάσεις και οι Διαχειριστικές Επιτροπές των ΚΠΕ που πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις, έτσι ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους και η εύρυθμη λειτουργία τους.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η ίδρυση 15 ακόμα Κ.Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι μαζί με τα ΚΠΕ που ήδη λειτουργούν, θα υπάρχουν 56 Κ.Π.Ε. σε όλη την επικράτεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα