ShipMoney στα πληρώματα από τον όμιλο Τσάκου

Οι ναυτικοί θα έχουν πλήρη έλεγχο και πρόσβαση στον μισθό τους κατά τη διάρκεια του πλου
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 14:21
tcsm.gr/Evangelia Kranioti

Από την έντυπη έκδοση 

Μετά το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης, μία ακόμη υπηρεσία προσφέρει στους ναυτικούς του ο όμιλος Τσάκου. Ειδικότερα τα πληρώματα των πλοίων που είναι υπό τη διαχείριση της Columbia Shipmanagement θα λαμβάνουν τους μισθούς τους ηλεκτρονικά, σε αντίθεση με το «Cash-by-Master», μετά από συμφωνία που υπεγράφη με τον παγκόσμιο προμηθευτή ναυτιλιακών πληρωμών ShipMoney. Η συμφωνία σημαίνει ότι τα μέλη του πληρώματος θα έχουν πλήρη έλεγχο και πρόσβαση στους μισθούς τους κατά τη διάρκεια του πλου, ενώ θα μειωθεί δραματικά η ανάγκη για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων μετρητών στα πλοία. H συμφωνία αφορά 90 πλοία του ομίλου Τσάκου, αφού υπάρξει πρώτα μια δοκιμαστική περίοδος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χάρης Κατσιπουλάκος, οικονομικός διευθυντής της Tsakos Columbia Shipmanagement, ανέφερε ότι «το πλήρωμά μας είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας μας. Με την υπηρεσία ShipMoney θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την πληρωμή τους εν πλω σε όλα τα πλοία μας, ενισχύοντας την ασφάλεια, μειώνοντας τα κόστη και περιορίζοντας τους απαιτούμενους χρόνους».

Το συνάλλαγμα
Ο Stuart Ostrow, πρόεδρος της ShipMoney, από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον όμιλο Τσάκου και σημείωσε ότι ένα από τα σημαντικά οφέλη της συμφωνίας αφορά το συνάλλαγμα, το οποίο είναι συχνά ένα κρυφό κόστος για το πλήρωμα. Μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2017 κατέδειξε ότι οι τράπεζες είναι η πιο ακριβή επιλογή κατά τη μετατροπή του νομίσματος, με μέσο κόστος περίπου 11%. Το mobile money προσφέρει τη λιγότερο ακριβή επιλογή, μια επιβάρυνση της τάξης του 4%. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας ενός μέλους του πληρώματος, αυτή η διαφορά θα μπορούσε να είναι σημαντική. Το ShipMoney είναι πραγματικά κερδοφόρο για τον όμιλο Τσάκου και τα μέλη του πληρώματός του, πρόσθεσε.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα