Πιέσεις στη Wall Street

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 21:53
UPD:22:01
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νευρικότητα στη Wall Street, με οριακές απώλειες για τους βασικούς δείκτες και με τα θετικά στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη να μην καταφέρνουν να δώσουν ώθηση στις αμερικανικές μετοχές.

Οι ρευστοποιήσεις στον κλάδο υγείας, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, αντιστάθμισαν το ράλι των μετοχών του κλάδου επεξεργαστών. Ο δείκτης S&P healthcare υπέστη απώλειες σχεδόν 2,5%, χάνοντας σχεδόν το σύνολο των κερδών από τις αρχές του έτους, εν μέσω ανησυχιών για πιθανές αλλαγές στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2020.

Ράλι για τις εταιρείες επεξεργαστών -που εξασφαλίζουν σημαντικό μέρος των εσόδων τους από την Κίνα. Η μετοχή της Qualcomm ξεχώρισε, με άνοδο 10%, καθώς κέρδισε σημαντική νίκη στη νομική της αντιπαράθεση με την Apple.

Mε την περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου εν πλήρη εξελίξει, οι αναλυτές αναμένουν πτώση 1,8% της κερδοφορίας των εταιρειών του S&P 500 στο πρώτο τρίμηνο, ποσοστό σημαντικά μικρότερο έναντι των προβλέψεων. Παρ' όλ αυτά, είναι η πρώτη φορά από το 2016 που συρρικνώνονται τα εταιρικά κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC



Σχολιασμένα