Ασκήσεις ισορροπίας σε Χ.Α. και ομόλογα

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 13:33
UPD:13:35
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα, Τετάρτη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία ήσυχη σχετικά συνεδρίαση. Οι επενδυτές προσπαθούν να ζυγίσουν τις τελευταίες εξαγγελίες για τα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης, τις προοπτικές πρόωρης αποπληρωμής δανείων του ΔΝΤ και την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση έχουμε σταθεροποίηση και στην αγορά κρατικού χρέου. 

Στο Χ.Α. στις 13:25 μμ ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,23% στις 777,58 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 23 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες σήμερα δεν είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών, με τον δείκτη τους να παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητος. Ο «συγγενικός» κλάδος των εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ξεχωρίζει πάντως με άνοδο 1,5%. 

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται επίσης στον κλάδο επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, που παρουσιάζει κέρδη 1%, όπως και σε εκείνον των προϊόντων προσωπικής φροντίδας, με ανάλογη άνοδο. Στον αντίποδα οι ρευστοποιήσεις είναι μεγαλύτερες για τον κλάδο χημικών, που υποχωρεί 3%.  

Την ίδια ώρα στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετους μετά τη χθεσινή άνοδό της παραμένει σταθερή στο 3,31%. Το ράλι έχει χάσει την ορμή του, αλλά θα μπορούσε να την ξαναβρεί σύντομα, ειδικά εάν έρθει η πολυπόθητη αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας σε περίπου 10 ημέρες. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα