Άνοιγμα σε νέες υπηρεσίες από τη ΣΟΛ Crowe

Το μερίδιο της εταιρείας φτάνει στο 21%
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 21:57
UPD:22:08
Facebook/ ΣΟΛ

Από την έντυπη έκδοση 

Παναγιώτης Αλαμάνος, Διευθύνων Σύμβουλος

Με στόχο να διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, όπου ήδη κατέχει μερίδιο 15% στον τομέα των ελεγκτικών υπηρεσιών, η εταιρεία συμβούλων και ορκωτών ελεγκτών ΣΟΛ Crowe προχωρά σε ενίσχυση του δυναμικού της, αλλά και σε νέες συνεργασίες. Έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια λειτουργίας στην ελληνική αγορά, κατατάσσεται σήμερα ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παροχής ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, δίνοντας πλέον το επόμενο στοίχημα που αφορά τις συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο της εταιρείας φτάνει στο 21%, υπολογιζόμενο με βάση τη δραστηριότητα που πραγματοποιούν οι 6 κορυφαίοι παίκτες του κλάδου, οι οποίοι συνολικά κατέχουν και τη μερίδα του λέοντος στον τομέα των ελεγκτικών υπηρεσιών, τοποθετώντας τη ΣΟΛ Crowe στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποίησαν χθες στελέχη της εταιρείας, η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της και η επέκταση των δραστηριοτήτων της θέτουν τα θεμέλια για μια συνεχόμενη ανοδική πορεία, με στόχο τα επόμενα χρόνια να ενισχυθεί σημαντικά και ο συμβουλευτικός τομέας, ώστε το μερίδιό του να φτάσει στο 25% της

Άγγελος Αλαμάνος, Γενικός Διευθυντής

συνολικής δραστηριότητας της εταιρείας.  Η παρουσίαση έγινε από τους: Παναγιώτη Αλαμάνο, διευθύνοντα σύμβουλο, Άγγελο Αλαμάνο, γενικό διευθυντή, Γιώργο Στεργίου, διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης, και Ξενοφώντα Πετρόπουλο, διευθυντή της HTL Services, της μεγαλύτερης και εταιρείας συμβούλων για ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες παγκοσμίως, με την οποία συνεργάζεται η ΣΟΛ Crowe. Η ΣΟΛ Crowe ανήκει στο δίκτυο της Crowe Global, το οποίο λειτουργεί 800 γραφεία σε 130 χώρες, απασχολώντας 42.000 άτομα. Πέρυσι ο κύκλος εργασιών του διαμορφώθηκε στα 4,3 δισ. δολάρια σημειώνοντας ετήσια ανάπτυξη 14%, αποτελώντας το 8ο μεγαλύτερο λογιστικό δίκτυο διεθνώς.

Στην ελληνική αγορά η ΣΟΛ Crowe παρέχει ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 4.000 κυρίως μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει ισχυρή εξειδίκευση στους κλάδους της βιομηχανίας, της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού αλλά και του Δημοσίου.

Διαθέτει 8 υποκαταστήματα στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Καβάλα) και συνεργάζεται με 600 ελεγκτές, εκ των οποίων οι 285 είναι μέτοχοι, ενώ διαθέτει 70

Ξενοφώντας Πετρόπουλος, Διευθυντής HTL Services

εξειδικευμένους συμβούλους. Με βάση των αριθμό των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά, ενώ αποτελεί και βασικό συνεργάτη των περισσότερων εισηγμένων εταιρειών αφού παρέχει ελεγκτικές υπηρεσίες σε 60 από αυτές.

Στον τουριστικό κλάδο

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της Horwath HTL, την οποία εκπροσωπεί πλέον η ΣΟΛ Crowe στην Ελλάδα, αφορούν όλο τον κύκλο ζωής ενός ξενοδοχείου, καθώς και σε υπηρεσίες ανάπτυξης τουριστικών προορισμών.

Μάλιστα, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον τουριστικό κλάδο και ιδιαίτερα τον ξενοδοχειακό αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα. Τα στελέχη της ΣΟΛ Crowe ανέφεραν ότι εργάζονται πάνω σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όπως -για παράδειγμα- σε ένα που αφορά ρωσικό μεγάλο fund που ενδιαφέρεται για επένδυση στην Κρήτη και ένα ακόμη που αφορά γαλλικό όμιλο που ενδιαφέρεται να επενδύσει 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.    

Γιώργος Στεργίου, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης

Στρατηγικά βήματα

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΟΛ Crowe, τα επόμενα στρατηγικά της βήματα αφορούν τα εξής:

- Προσέλκυση νέων επαγγελματιών, δημιουργώντας την «κουλτούρα ΣΟΛ Crowe» των επόμενων 25 ετών.

- Επένδυση στην τεχνολογία για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των συνεργασιών.

- Ενδυνάμωση των συμβουλευτικών υπηρεσιών (προοδευτική αύξηση ποσοστού επί του συνολικού τζίρου της εταιρείας) και παροχή ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου υπηρεσιών, έτσι ώστε να δημιουργείται πρόσθετη αξία στους πελάτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα