ΟΤΕ: Αντιδράσεις για την αύξηση επιδομάτων στελεχών

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2006 20:49

Την αντίδραση τόσο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όσο και του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/13/1165045.htm , προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να αυξήσει τα επιδόματα θέσης ευθύνης σε πάνω από 1.000 διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, που κάνει λόγο για αύξηση των επιδομάτων περίπου 35%, χαρακτηρίζει την αιφνιδιαστική, όπως σημειώνει, ενέργεια της ηγεσίας του ΟΤΕ, ως «ευθεία και απροσχημάτιστη επιχείρηση προσβολής του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, καθώς στην ουσία δημιουργεί εργαζόμενους δύο μισθολογικών ταχυτήτων».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΟΜΕ-ΟΤΕ και του ΠΑΣΟΚ η διοίκηση του ΟΤΕ υποστηρίζει ότι: «Η απόφαση για την αύξηση των επιδομάτων θέσεων ευθύνης λήφθηκε μετά από μελέτες των εταιρειών HAY και KPMG που συνέκριναν τις αμοιβές των στελεχών του ΟΤΕ με τις αμοιβές στελεχών στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και στην αγορά γενικότερα... Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου την 9/1/2006 απεφασίσθη η σύγκλιση των αμοιβών των στελεχών του ΟΤΕ εντός μιας τριετίας με εκείνες θέσεων αναλόγου ευθύνης στον κλάδο και την αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα