Περιόρισε τις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος η Κίνα

Καθώς οι προμηθευτές αυξάνουν τις τιμές
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 07:54

ΣΤΟΝ περιορισμό των εισαγωγών σιδηρομεταλλεύματος, προχώρησε η μεγαλύτερη παραγωγός ατσαλιού στον κόσμο, Κίνα, επειδή η αύξηση των τιμών από τους προμηθευτές, έβλαψαν την μακροπρόθεσμη συνεργασία.

Τα προσωρινά τεχνικά μέτρα έναντι των εισαγωγών του υλικού παρασκευής ατσαλιού πέτυχε το αναμενόμενο, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, στο Web site του. Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το πότε και το πώς περιορίστηκαν οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος.

Οι κινεζικές βιομηχανίες παραγωγής ατσαλιού, συμπεριλαμβανομένης της Baosteel Group Corp. έχουν σταματήσει τις ετήσιες συνομιλίες για τις τιμές του σιδηρομεταλλεύματος, μετά την άνοδο των τιμών σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι, περιορίζοντας τα κέρδη. Οι μεταλλουργίες, συμπεριλαμβανομένης της Cia. Vale do Rio Doce, της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, θέλουν περαιτέρω αυξήσεις τιμών φέτος, καθώς η ζήτηση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, αυξάνεται.

Η Vale, η BHP και η Rio Tinto αποτελούν περίπου τα 3/ 4 του εμπορίου σιδηρομεταλλεύματος δια της θαλάσσης και οι τιμές που έχουν θέσει οι εταιρείες έχουν καταστεί παγκόσμιος δείκτης. Οι τιμές σημείωσαν αύξηση 71,5% πέρυσι, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης από τις εταιρείες παραγωγής ατσαλιού της Κίνας. Οι προμηθευτές, επιδιώκουν κι άλλες αυξήσεις των τιμών.

Η Kumba Resources Ltd., η τέταρτη εταιρεία παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, είπε, ότι οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν ακόμη 10%, καθώς η παγκόσμια ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Η Baosteel, ηγείται των συνομιλιών των 16 μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου με τις μεταλλουργίες. Στις 7 Μαρτίου, η εταιρεία είπε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στα αιτήματα για αυξήσεις των τιμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα