Πετρέλαιο: «Αντέχει», με την τιμή πάνω από τα 71 δολάρια

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 17:16
UPD:17:17
REUTERS/Ernest Scheyder

Πάνω από τα 71 δολάρια παραμένει και σήμερα η τιμή του πετρελαίου, βρίσκοντας στήριγμα στα στοιχεία για πτώση των εξαγωγών της Βενεζουέλας και της Λιβύης. Αυτά αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, οι οποίες και είχαν θέσει  νωρίτερα τις τιμές υπό πίεση. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ διατηρείται εν πολλοίς αμετάβλητη σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 71,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει κοντά στα 70 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού, που είναι πιο ελαφρύ και πιο φθηνό, ενισχύεται κατά 9 σεντ, στα 63,49 δολάρια το βαρέλι. 

Τις πιέσεις είχαν πυροδοτήσει πέρα από τις εκτιμήσεις για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και οι ανησυχίες για το κατά πόσο η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να στηρίζει την στρατηγική του ΟΠΕΚ. 

Ωστόσο προς το παρόν ο «μαύρος χρυσός» αντέχει και οι επενδυτικοί οίκοι αναγκάζονται να αναθεωρήσουν προς τα επάνω τις προβλέψεις για την εφετινή μέση τιμή του. Η εξέλιξη ικανοποιεί τις παραγωγούς χώρες, αλλά έρχεται να προσθέσει ακόμη έναν ισχυρό πονοκέφαλο σε όσες καλύπτουν τις ανάγκες τους με εισαγωγές, την ώρα που οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη κατεβάζουν συντονισμένα ταχύτητα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα