Οδικό έργο 180 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία αναλαμβάνει η ΑΚΤΩΡ

Διεκδικεί επιπλέον έργα συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ στην ίδια χώρα
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 12:09
UPD:12:18

Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή οδικού έργου προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία, ως επικεφαλής κοινοπραξίας.

Το έργο αφορά στη μελέτη και την κατασκευή του τρίτου τμήματος (Lot 3) της Περιφερειακής Οδού του Βουκουρεστίου, συνολικού μήκους 18 χλμ., το οποίο, βάσει της σύμβασης θα πρέπει να σχεδιαστεί από την κοινοπραξία εντός 12 μηνών και να κατασκευαστεί σε διάστημα άλλων 30 μηνών.

Η σύμβαση υπεγράφη την περασμένη Κυριακή στο Βουκουρέστι, μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρου Εξάρχου και του γενικού διευθυντή της Εθνικής Εταιρείας Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών της Ρουμανίας, Narcis Neaga (CNAIR), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πρωθυπουργού της Ρουμανίας Viorica Dăncilă και του Ρουμάνου υπουργού Μεταφορών Răzvan Cuc.

«Με το έργο αυτό εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στη μακρόχρονη παρουσία της ΑΚΤΩΡ στα Βαλκάνια, ενώ εδραιώνουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη Ρουμανία, όπου απολαμβάνουμε τη σταθερή εμπιστοσύνη των αναθετουσών αρχών για την υλοποίηση καίριων έργων υποδομής» δήλωσε για την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Εξάρχου.

Σημειώνεται πως η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκτελεί αυτή την περίοδο ακόμη τέσσερα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα στη Ρουμανία. Δύο εξ αυτών, ο αυτοκινητόδρομος «Baia Mare – Sighetu Marmatiei» και το τμήμα «Micasasa-Coslariu» της σιδηροδρομικής γραμμής «Brasov – Simeria» βρίσκονται ένα βήμα από την ολοκλήρωσή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής «Guarasada – Ilteu 2C» και ο αυτοκινητόδρομος «Sebes-Turda».

Κατά τα 17 χρόνια παρουσίας της στη Ρουμανία, η ΑΚΤΩΡ έχει υλοποιήσει ακόμα εννέα έργα υποδομών, με πλέον πρόσφατο το έργο τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι – Πλοϊέστι (αυτοκινητόδρομος A3) που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018.

Επιπλέον, η εταιρεία διεκδικεί άλλα δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ. Πρόκειται ειδικότερα για την αναβάθμιση των τμημάτων «Brasov – Apata» και «Cata – Sighisoara» της σιδηροδρομικής γραμμής «Brasov – Sighisoara» και τα τμήματα «Brasov –Apata» και «Cata-Sighisoara» της ίδιας γραμμής.

Σήμερα το συνολικό ανεκτέλεστο της ΑΚΤΩΡ ξεπερνά τα 1,8 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα