Munich Re: Αύξηση κερδών από την πώληση στοιχείων

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 11:53

ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ κέρδη, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο,Munich Re, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ήταν υψηλότερα των αποζημιώσεων που κατέβαλε για τις μεγαλύτερες παρά ποτέ ζημίες που προκλήθηκαν από την εποχή των τυφώνων του Ατλαντικού.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,34 δισ. ευρώ (1,6 δισ. δολ.) από 306 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Μόναχο. Κατά μέσον όρο, 14 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,27 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Munich Re, Nikolaus von Bomhard, είπε, ότι τα έσοδα από την πώληση μεριδίων στην UniCredito Italiano SpA και την Allianz AG θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τα κέρδη της το 2005. Οι απαιτήσεις για αποζημιώσεις από τους τυφώνες, συμπεριλαμβανομένου και του «Katrina», περιόρισαν τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας, κατά 2,3 δισ. ευρώ, πέρυσι.

Οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν άνοδο 40 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 114,60 ευρώ η μία, στις 10:12 π.μ., σήμερα στη Φραγκφούρτη. Από την έναρξη του έτους, οι μετοχές της Munich Re έχουν σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση, υστερώντας της ανόδου 6,6%, που σημείωσε ο Bloomberg Europe 500 Insurance Index.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διανείμει μέρισμα 3,10 ευρώ ανά μετοχή για το 2005, 55% υψηλότερο από το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης και δεν θα ανακοινώσει άλλα μέτρα, όπως την αγορά ιδίων μετοχών, σύμφωνα με τον von Bomhard.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα