ΥΠΟΙΚ: Το πλήρες κείμενο του σ/ν για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 00:05
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Της Ιουλίας Ζαφόλια
[email protected]

Στην τελική ευθεία, κατόπιν πολλών επεξεργασιών και μεγάλης χρονικής καθυστέρησης, βρίσκεται πλέον το σ/ν «Για την διάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου και την Εσωτερική Οργάνωση  στο πλαίσιο της Εταιρικής Διακυβέρνησης Εταιρειών που έχουν εισηγμένες μετοχές ή ομολογίες σε ρυθμιζόμενη αγορά  που λειτουργεί στην Ελλάδα».

Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο σ/ν περί Εταιρικής Διακυβέρνησης, το οποίο τα τελευταία χρόνια έτυχε επεξεργασίας τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσο και από ομάδα νομικών προκειμένου να συμπυκνωθεί σε κείμενο προς ψήφιση. 

Στο τέλος της εβδομάδος θα συνεδριάσει η Συμβουλευτική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ώστε να κατατεθούν τυχόν προτάσεις και με την τελική του μορφή να φθάσει στο Υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση.

Με την υπόθεση Folli Follie να βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο, το εν λόγω σ/ν αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό ως η «λύση» που στο εξής θα καθορίσει συντεταγμένες για βασικά θέματα όπως τα Διοικητικά Συμβουλια των εταιρειών (ανεξάρτητα και μη μέλη), ο εσωτερικος έλεγχος και οι οργανωτικές μονάδες αυτού, μονάδες εξυπηρέτησης μετόχων αλλά και πρόσθετες υποχρεώσεις διαφάνειας.

Το πλήρες κείμενο του εν λόγω ν/σ έχει ως εξής:

 

 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα