Oι τράπεζες έριξαν τη Wall Street

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 21:33
UPD:21:34
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Αρνητική η εικόνα στη Wall Street, με τις μετοχές να πασχίζουν να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος έπειτα από το δυναμικό ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης που είχε οδηγήσει τον S&P 500 σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό υψηλό του Σεπτεμβρίου. Τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου από τις Goldman Sachs και Citigroup πίεσαν προς τα κάτω τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Ο S&P 500 προσπαθούσε να κρατηθεί στο όριο των 2.900 εβδομάδων, απέχοντας μόλις 1% από τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου. Απώλειες και για τον Dow Jones και τον τεχνολογικό Nasdaq. Οι απώλειες πάνω από 3% της Goldman Sachs συμπαρέσυραν προς τα κάτω τον ευρύτερο τραπεζικό δείκτη, που υποχωρούσε πάνω από 1%. Τόσο η Goldman Sachs όσο και η Citigroup ανακοίνωσαν έσοδα κατώτερα των προβλέψεων, σε αντίθεση με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της JPMorgan την Παρασκευή.

 Εκ των 33 εταιρειών του S&P 500 που έχουν έως τώρα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, το 81,8% έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC



Σχολιασμένα