Deutsche Bank: Θα έχανε έσοδα έως 1,5 δισ. σε περίπτωση συμφωνίας με Commerzbank

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 17:29
UPD:17:30
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η  Deutsche Bank υπολογίζει ότι μία εξαγορά της Commerzbank όχι μόνο δεν θα στήριζε τις οικονομικές επιδόσεις της, αλλά θα οδηγούσε σε απώλεια εσόδων ύψους 1 έως 1,5 δισ. ευρώ από πελάτες, που θα εγκατέλειπαν τη νέα τράπεζα, που θα προέκυπτε από τη συμφωνία. 

Την πληροφορία μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, οι οποίες και επισημαίνουν ότι ο υπολογισμός αυτός είναι βασικός παράγοντας στο να ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν η συμφωνία έχει τελικά νόημα.

Οι επικεφαλής και των δύο τραπεζών έχουν επανειλημμένα επισημάνει πως το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι ανοιχτό και πως θα προχωρήσουν στην συγχώνευση μόνο εάν οι αριθμοί βγαίνουν. Η απώλεια δραστηριοτήτων και τα κόστη αναδιάρθρωσης θα έπρεπε να αντισταθμιστούν από περικοπές κόστους, οι οποίες υπολογίζονται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε 2,7 δισ. ευρώ. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Άλλες πηγές ανέφεραν εν τω μεταξύ ότι οι συνομιλίες, που διανύουν την πέμπτη εβδομάδα, εστιάζουν πλέον στο μέλλον της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank. H Commerzbank εξετάζει σε ποιο βαθμό η DB είναι διατεθειμένη να αναδιαρθρώσει τη συγκεκριμένη μονάδα, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το πόσο η νέα τράπεζα θα βασιζόταν σε αυτήν.

Μία συγχώνευση θα μπορούσε επίσης να πυροδοτήσει νέα αποτίμηση ορισμένων στοιχείων ενεργητικού της Commerzbank, με βάση την αξία τους στην αγορά, ενώ ερωτήματα υπάρχουν και σχετικά με τις επιπτώσεις στην κεφαλαιακή βάση των τραπεζών. 

Πηγή: Bloomberg

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα