Από 27 Μαρτίου φθηνό Ιντερνετ σε φοιτητές

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 15:18

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την εφαρμογή του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και μέσω του οποίου εξασφαλίζεται προνομιακή ευρυζωνική πρόσβαση των φοιτητών στο Διαδίκτυο.

Αυτό προκύπτει από την κοινή δήλωση των συναρμόδιων υπουργών Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη και Παιδείας κυρίας Μαριέτας Γιαννάκου, στην οποία επισημαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η πιλοτική λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα υποστηρίζουν την εφαρμογή του προγράμματος, με τη συμμετοχή πολλών Παρόχων, του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, ΕΔΕΤ και ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ήδη έχουν προσκληθεί οι Πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου να υπογράψουν σύμβαση με την ΕΔΕΤ ΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τη σύναψη προνομιακών φοιτητικών συνδρομών ADSL, στο πλαίσιο του ΔΙΟΔΟΣ.

Οι συμμετέχοντες Πάροχοι θα δημοσιοποιούν τις δεσμευτικές προσφορές τους στο Πληροφοριακό Σύστημα ΔΙΟΔΟΣ μέσω του οποίου θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται οι δικαιούχοι φοιτητές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τριών υπουργών, η κανονική λειτουργία του όλου προγράμματος για τους φοιτητές-χρήστες θα γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από την 27/03/2006. Ανάλογα με την πρόοδο των εγγραφών και την ανταπόκριση των συστημάτων, θα επιδιωχθεί η ομαλότερη και ταχύτερη δυνατή κάλυψη όλων των ελληνικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα