Χ.Α.: Διευρύνθηκαν οι απώλειες

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2006 17:13
UPD:17:48

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Σοφοκλέους ύστερα από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Με αφορμή των υποχώρηση των διεθνών αγορών εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς, ενώ προς το τέλος της συνεδρίασης ενισχύθηκαν οι πιέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε τελικά στις 4.026,02 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, σημειώνοντας πτώση 1,24%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 324 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 56 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Πτώση σημείωσε και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 217 μετοχές κατέγραψε απώλειες, 68 σημείωσαν άνοδο και 36 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Alpha Bank και των ΕΛΠΕ σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη του 3% η κάθε μία.

«Σήμερα είχαμε μία λογική ρευστοποίηση κερδών, καθώς έχει ολοκληρωθεί πλέον η πρώτη φάση ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων των μεγαλύτερων εταιριών, που ανέμενε η αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στη Market Χρηματιστηριακή.

«Η Σοφοκλέους πρέπει να κατοχυρώσει τώρα το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, ενώ οι επόμενες καλές ειδήσεις από τον δεύτερο γύρω των αποτελεσμάτων και κάποια κινητικότητα στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και των εταιρικών συμφωνιών θα την βοηθήσουν να κινηθεί υψηλότερα», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα