Ευρωπαϊκές αγορές: Σε υψηλά πέντε μηνών οι τράπεζες

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 15:44
UPD:15:48
REUTERS/STAFF

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στα χρηματιστήρια ανά την Ευρώπη, με τους επενδυτές να απομακρύνουν το βλέμμα από τα ζοφερά στοιχεία για την Ευρωζώνη και να εστιάζουν την προσοχή σε ενδείξεις σταθεροποίησης των οικονομιών της Κίνας και των ΗΠΑ, όπως επίσης και σε εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,2%, αλλά σε εβδομαδιαία βάση εμφανίζει αρνητικό απολογισμό, για πρώτη φορά ύστερα από δύο εβδομάδες κερδών. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να ενισχύεται 1,5% και να κινείται σε υψηλά πέντε μηνών. Ώθηση στις τραπεζικές μετοχές έδωσαν τα ισχυρά αποτελέσματα ενός κολοσσού της Wall Street, της JPMorgan. Άνοδο παρουσιάζουν επίσης οι μετοχές μεταλλευτικών κολοσσών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων. 

Ανά την γηραιά ήπειρο, ο FTSE 100 ενισχύεται περίπου 0,3%, ενώ πιο δυναμική είναι η άνοδος στις αγορές της Ευρωζώνης. Ο Dax καταγράφει κέρδη 0,7% στη Φραγκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσιάζει άνοδο σχεδόν 1%. Στο +0,4% και ο CAC 40 στο Παρίσι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα