Pemex: Βρήκε πετρέλαιο στη θάλασσα

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 12:24

ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ στη θάλασσα της Petroleos Mexicanos, της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών του Μεξικό, ενδέχεται να οδηγήσουν στην ανακάλυψη έως και 10 δισ. βαρελιών πετρελαίου, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Luis Ramirez.

Η Ρemex άρχισε να αντλεί από την εύρεση πηγής Noxal, τον Δεκέμβριο σε βάθος 935 μέτρων κάτω από τη θάλασσα και θα φθάσει στα 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, σύμφωνα με το προσχέδιο ομιλίας του Ramirez, που έδωσε από τις εν λόγω εγκαταστάσεις. Ο πρόεδρος του Μεξικό, Vincente Fox, συνόδευσε τον Ramirez στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται 102 χιλιόμετρα από την Coatzacoalcos, της ακτής Veracruz.

Αυτό, επιβεβαιώνει τη μελλοντική προοπτική, ότι η παραγωγή πετρελαίου του Μεξικό, θα προέλθει από τη θάλασσα, ανέφερε ο Ramirez.

Η παραγωγή από τα βαθιά νερά θα χρειαστεί μια δεκαετία, εάν η Pemex αρχίσει τώρα τη διαδικασία, επεσήμανε ο ίδιος. Η εταιρεία, σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή από τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της, Cantarell και να την αυξήσει από τη νέα πηγή, καθώς από τα αποθέματα που βρίσκονται τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

H Cantarell που ανακαλύφθηκε το 1976 και περιέχει περισσότερα από 35 δισ. βαρέλια πετρελαίου, προβλέπεται ότι θα παράγει φέτος 1,9 εκατ. βαρέλια, 6% λιγότερα, από τα περίπου 2 εκατ. βαρέλια που παρήγαγε το 2005.

Ο Ramirez είπε ότι ηPemex είχε μέχρι την 1 η Ιανουαρίου του 2006, αποδεδειγμένα και πιθανά αποθέματα περίπου 46,42 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αερίου και άλλων καυσίμων, κατά 500 εκατ. βαρέλια λιγότερα από το προηγούμενο έτος.

Το 2004, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να έχει 54 δισ. βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό και από βάθος πλέον των 500 μέτρων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα