Γ. Περιστέρης (ΤΕΡΝΑ): Το κράτος μειονέκτημα για τον επιχειρηματία στην Ελλάδα

Μεγάλα τα περιθώρια για επενδύσεις - «Κλειδί» το τραπεζικό σύστημα
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 11:31
UPD:12:11
gekterna.com

Οι Έλληνες επιχειρηματίες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ξένους ανταγωνιστές τους, εξαιτίας της φορολογικής μεταχείρισης και της γραφειοκρατικής συμπεριφοράς του ελληνικού κράτους, η οποία παραμένει αμετάβλητη. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα, για τις υποδομές στην Ανατολική Μεσόγειο. 

«Για ένα πρόβλημα σε κάποιο νησί, μια ελληνική εταιρεία μπορεί να έχει καταθέσει εδώ και χρόνια γραπτώς μια αναλυτική πρόταση την οποία δεν εξετάζει ποτέ κανείς. Και μπορεί να έρχεται στη συνέχεια μια ξένη εταιρεία με την ίδια πρόταση και χωρίς εθνική προστιθέμενη αξία και το αρμόδιο υπουργείο να πανηγυρίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περιστέρης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ευρύτερα ότι τα περιθώρια της Ελλάδας για μεγάλες επενδύσεις είναι πολύ σημαντικά και πως οι δυνατότητες είναι μεγαλύτερες από αυτές που εμφανίζουν οι πιστωτές και οι διεθνείς οργανισμοί. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για την ανάγκη επενδυτικού πατριωτισμού αλλά και στήριξης του τραπεζικού συστήματος: «δεν μπορεί να ζητά κανείς επιχορηγήσεις και χαμηλά επιτόκια από το τραπεζικό σύστημα, όταν κρατάει τα λεφτά του εκτός Ελλάδας». Σημείωσε επίσης ότι οι ξένοι όμιλοι «πρώτα θα δουν τους ελληνικούς ομίλους να επενδύουν και μετά θα επενδύσουν και αυτοί».

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα