Spiegel: Οι εξαγωγές ρίχνουν στο μισό τη γερμανική ανάπτυξη

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 21:26
UPD:21:38
SHUTTERSTOCK

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να υποβαθμίσει κατά το ήμισυ την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, στο 0,5% από 1%, λόγω της πτωτικής πορείας των εξαγωγών, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel». Οι προβλέψεις του Βερολίνου -εφόσον επαληθευθούν- είναι κατώτερες των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, που αναμένει 0,8% ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ το 2019.

Σύμφωνα με το «Spiegel», οι νέες προβλέψεις για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη Τετάρτη. Η κυβέρνηση του Βερολίνου αναμένει επιτάχυνση των ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ στο 1,5% το 2020.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας αναθεώρησαν προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για την πορεία της οικονομίας το 2019, αναμένοντας ανάπτυξη 0,8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,9%.

Το ΔΝΤ, στην έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, «ψαλίδισε» κατά μισή ποσοστιαία μονάδα την πρόβλεψη για τη Γερμανία, αναμένοντας ρυθμούς ανάπτυξης μόλις 0,8% φέτος και 1,4% το 2020. Το ΔΝΤ εκτίμησε ότι ίσως να χρειασθούν μέτρα δημοσιονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης στη Γερμανία.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές και επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, τις εμπορικές αντιπαραθέσεις. Ο γερμανικός μεταποιητικός τομέας έχει εισέλθει σε ύφεση και η αδύναμη ζήτηση πλήττει τους Γερμανούς εξαγωγείς.

naftemporii.gr με πληροφορίες από Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα