Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: «Απογείωση» αεροπορικών και τραπεζών

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 20:20
UPD:20:23
REUTERS/STAFF

Διατηρήθηκε και σήμερα το ανοδικό momentum στις ευρωπαϊκές μετοχές, με βασικό στήριγμα τα κέρδη σε τράπεζες και αεροπορικές εταιρείες, αλλά και την προθυμία της ΕΚΤ να διατηρήσει υπέρ-χαλαρή τη νομισματική της πολιτική.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, τόνισε ότι η Ευρωζώνη δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Ιαπωνία, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΚΤ δεν «στερείται πυρομαχικών» για την ενίσχυση των τιμών καταναλωτή και την τόνωση της ανάπτυξης.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,1%. Ο επιμέρους δείκτης των τραπεζών ανέκαμψε 1,3%, έπειτα από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές. «Απογείωση» και για τις μετοχές του αεροπορικού κλάδου, μετά την εξάμηνη παράταση του Brexit. Η μετοχή της easyJet σημείωσε εντυπωσιακά κέρδη 8,4%.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο DAX της Φραγκφούρτης ενισχύθηκε 0,25%, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με άνοδο 0,66%. Σχεδόν αμετάβλητος έμεινε ο FTSE 100 του Λονδίνου, όπως και ο FTSE MIB στο Μιλάνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • SXXP



Σχολιασμένα