Ενίσχυση εξωστρέφειας για την Profile

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 19:46
UPD:19:50
profilesw.com

Στην ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων της που αντιπροσωπεύουν πλέον περίπου τα 2/3 των συνολικών πωλήσεων της και εμφανίζουν έντονα αυξητική τάση, εστιάζει ο όμιλος Profile, όπως τόνισε η διοίκησή της εταιρείας στο πλαίσιο της παρουσίασης της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Profile έκανε λόγο για την ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου ως αποτέλεσμα της διεθνοποίησης, της συστηματικής επένδυσης σε ανάπτυξη λογισμικού, αλλά και της ευρύτερης αναδιοργάνωσής του, με ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός συνόρων. Και όπως τονίστηκε η τάση αυτή ενισχύεται και από την ταχεία ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού τομέα  διεθνώς, όπου δημιουργούνται ευκαιρίες για υλοποίηση σύγχρονων λύσεων.

Το 2018, ο όμιλος Profile προήγαγε την εξωστρέφειά του με νέες υλοποιήσεις έργων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, διαθέτοντας πλέον παρουσία σε 38 χώρες. Παράλληλα, παρουσίασε νέες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό στρατηγική επιλογή του ομίλου προκειμένου να επιτυγχάνει και να διατηρεί σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας κατά το τρέχον και τα επόμενα έτη.

Κατά το α’ τρίμηνο του 2019, οι αναθέσεις νέων έργων παρουσιάζουν σημαντική  ενίσχυση και έχουν καλύψει περίπου το 70% της αξίας των νέων συμβάσεων του 2018. Επίσης, οι πωλήσεις του α’ τριμήνου του 2019 εμφανίζουν αύξηση κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και η διοίκηση του Ομίλου αναμένει την επίτευξη των στόχων της για το σύνολο του έτους.

Επιπλέον, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων θα προταθεί επιστροφή κεφαλαίου της τάξεως των  590 χιλ.ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Όπως τονίστηκε, τα ποσοστά ανάπτυξης και κερδοφορίας του Ομίλου είναι πλέον από τα κορυφαία του κλάδου Χρηματοοικονομικού Λογισμικού διεθνώς και αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα κατά το 2019 για τρίτη συνεχή χρονιά.

Το 2018, σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου παρουσίασε αύξηση 20% και ανήλθε σε 13,8 εκατ.ευρώ, Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ ενώ το περιθώριο EBITDA διατηρήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά των προϊόντων ιδίας ανάπτυξης, στον κύκλο εργασιών τα οποία αντιπροσωπεύουν το 95%. Τα Καθαρά Κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 1,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 24% από το 2017.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΡΟΦ



Σχολιασμένα