Νέος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος ο Υποναύαρχος Ηλίας Σιωνίδης

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2006 16:46

Το ΚΥΣΕΑ επέλεξε σήμερα τον Υποναύαρχο Σιωνίδη Ηλία ως νέο Αρχηγό Λιμενικού Σώματος, τον οποίο προήγαγε στο βαθμό του Αντιναύαρχου. Επιπλέον, αποφάσισε την αποστρατεία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος Γκλεζάκου Θεόδωρου, θεωρώντας αυτόν ως ευδοκίμως τερματίσαντα την σταδιοδρομία του καθώς επίσης και την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

Τέλος, προάγεται ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Μόσχος Δημήτριος στο βαθμό του Αντιναύαρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων), λόγω επιλογής νεωτέρου του ως Αρχηγού Λιμενικού Σώματος.

Ο νέος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, 52 ετών, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Εχει εκπαιδευθεί στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε θέματα ναυτικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας. Εχει υπηρετήσει επί μακρόν σε Λιμενικές Αρχές, σε Υπηρεσίες του ΥΕΝ και στις Ειδικές Δυνάμεις του Λ.Σ. Εχει διατελέσει Λιμενάρχης, Διοικητής ΑΕΝ, Ναυτιλιακός Ακόλουθος Νέας Υόρκης, Διοικητής 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. και Διευθυντής Β΄ Κλάδου ΥΕΝ.

Κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004, του ανετέθη η ασφάλεια των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ευθύνης του Λ.Σ. Το Μάρτιο του 2005 προήχθη σε Υποναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος. Εχει τιμηθεί με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, του Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής, το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α' Τάξεως, τις Διαμνημονεύσεις Αξίας και Τιμής, Ευδοκίμου Διοικήσεως Α΄ Τάξεως, Ευδοκίμου Επιτελικής Υπηρεσίας Α' Τάξεως και Ευδοκίμου Πολυετούς Υπηρεσίας Α΄ Τάξεως. Για τις υπηρεσίες του ως Ναυτιλιακός Ακόλουθος Νέας Υόρκης τιμήθηκε από την Αμερικανική Ακτοφυλακή με το μετάλλιο Διαμνημόνευσης της Ακτοφυλακής (USCG Comendation Medal).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα