ΗΠΑ: Οι δασμοί δεν φρενάρουν την παγκόσμια οικονομία

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 21:41
UPD:21:55
REUTERS/BEN NELMS

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν

ΗΠΑ αποτελούν «φωτεινή εξαίρεση» μεταξύ των μεγάλων οικονομιών και τα ζητήματα των δασμών δεν ευθύνονται για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν σε συνέντευξή του στο CNBC. Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν «τη σωστή συμφωνία» με την Κίνα, ενώ διευκρίνισε ότι οι απειλές για δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα συνδέονται συγκεκριμένα με την υπόθεση επιδοτήσεων της Airbus.

O Αμερικανός αξιωματούχος αναγνώρισε πρόοδο στις σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσταση ενός μηχανισμού επιβολής της συμφωνίας που θα επιτευχθεί μεταξύ Ουάσικτον και Πεκίνου.

Στη συνέντευξή του στο CNBC, εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε εποικοδομητική την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λιού Χε, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και αύριο. Παρ' όλα αυτά, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα αρθούν οι δασμοί σε κινεζικά αγαθά στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα