Επιμελητήριο Αρκαδίας: Τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα του νομού στο επίκεντρο

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 16:48
UPD:17:10

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Στην ενημέρωση των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, του Αγροδιατροφικού Κλάδου, για τις συνθήκες και τις απαιτήσεις των αγορών της Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Σουηδίας και τις ευκαιρίες εξαγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, προχώρησε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Εισηγήσεις για τις συγκεκριμένες αγορές έκαναν στελέχη των πρεσβειών μας. Συγκεκριμένα, για την αγορά της Βαυαρίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης μίλησε ο Νικόλαος Μπελιάς, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Γραφείο Ο.Ε.Υ Μόναχο, για την αγορά της Γερμανίας (τρόφιμα-ποτά, αγροτικά προϊόντα) ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄, Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βερολίνο, ενώ για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές σε μια εποχή σημαντικών εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Παναγιώτης Παπαναστασίου, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λονδίνο. Τέλος, για το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας και το εμπορικό ισοζύγιο αγροτοδιατροφικών προϊόντων, αλλά και την οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον της Σουηδίας και τις ελληνικές εξαγωγές, μίλησε ο Παντελής Γιαννούλης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Γραφείο Ο.Ε.Υ Στοκχόλμη.

Αύριο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Τρουπής, και τα μέλη του δ.σ. θα έχουν συνάντηση εργασίας με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η συνάντηση, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Ευρωπαίο Επίτροπο, γίνεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης του διοικητικού συμβουλίου για τρέχοντα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κύριο άξονα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα επιμελητηριακά θέματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα