Υπό πίεση οι ελληνικές μετοχές

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 14:03
UPD:14:05
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελαφρά πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ και ο τζίρος κινείται σε χαμηλότερα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις επίπεδα. 

Στις 14:00 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,2% στις 751,50 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ. 

Υπό πίεση βρίσκονται οι τράπεζες, με τον δείκτη τους να υποχωρεί περίπου 1%. Ανάλογες απώλειες εμφανίζει και ο «συγγενικός» δείκτης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Πέραν του χρηματοπιστωτικού κλάδου, στους αρνητικούς πρωταγωνιστές της ημέρας συγκαταλέγονται εκείνοι των χημικών και των κατασκευών με πτώση 0,85% έκαστος. Οι περισσότεροι κλάδοι πάντως κινούνται σε αρνητικό έδαφος, έστω και μικρές απώλειες. 

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται ο κλάδος ακίνητης περιουσίας, που βλέπει τον δείκτη του να ενισχύεται περισσότερο από 1%. Σε θετικό έδαφος παραμένουν, αν και με περιορισμένα κέρδη, οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και ο κλάδος πετρελαίου. Στον τελευταίο το ενδιαφέρον στρέφεται γύρω από τα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στην υπόθεση των ΕΛΠΕ. Όλα τα σενάρια είναι πια ανοιχτά, με εξαίρεση αυτό της πώλησης μετοχών στο Χρηματιστήριο. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα