Volkswagen, Fiat: Οδήγησαν ανοδικά τις πωλήσεις αυτοκινήτων

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 09:40

ΤΗΝ αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων για δεύτερο μήνα στην Ευρώπη, οδήγησαν τον Φεβρουάριο Volkswagen AG και Fiat SpA, αποτέλεσμα την μεγαλύτερης ζήτησης του νέου Passat μεσαίου μεγέθους της Volkswagen και του Grande Punto της Fiat.

To μοντέλο της Volkswagen Golf Plus, που λανσάρισε πέρυσι, προσήλκυσε περισσότερους καταναλωτές.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,1%, φθάνοντας στο 1,08 εκατ. αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα, από 1,06 εκατ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, με έδρα τις Βρυξέλλες. Οι πωλήσεις το δίμηνο αυξήθηκαν 2,5%, φθάνοντας στα 2,34 εκατ. οχήματα.

«Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν μια θετική έναρξη του έτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης.

Οι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερα αυτοκίνητα, καθώς η οικονομία της Ευρώπης αναπτύσσεται. Η οικονομία των 12 μελών-χωρών που συναλλάσσονται με το ευρώ, θα αναπτυχθεί περίπου 2,1% φέτος, υψηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για ανάπτυξη 1,9%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στις 2 Μαρτίου.

Οι πωλήσεις της Volkswagen, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, αυξήθηκαν 9,1%, φθάνοντας στα 206.380 αυτοκίνητα τον Φεβρουάριο. Μαζί με το Passat, η εταιρεία λανσάρισε πέρυσι το μοντέλο Fox, το ανασχεδιασμένο Audi A4 και το Golf Plus. Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν 15% από τις αντίστοιχες που σημείωσαν τα οχήματα με το σήμα VW, φθάνοντας στα 108.553 αυτοκίνητα.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του ομίλου Fiat, αυξήθηκαν 12% τον μήνα που πέρασε, φθάνοντας στα 95.103 αυτοκίνητα, μετά την άνοδο των πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 18% των οχημάτων με το σήμα Fiat.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα