Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 09:53

Euroxx: «Με κέρδη έκλεισε χθες ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, ενώ ο τζίρος κινήθηκε ικανοποιητικά. Ο FTSE/ASE-40 παρουσίασε τη σημαντικότερη άνοδο από τους επιμέρους δείκτες. Το κλίμα σε Αμερική και Ευρώπη παραμένει θετικό με τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να επαναπροσεγγίζουν ή να ξεπερνούν υψηλά πενταετίας. Για σήμερα εκτιμάται ότι η αγορά θα διατηρήσει το καλό κλίμα, το οποίο συντηρείται από τις εταιρικές ανακοινώσεις των εισηγμένων, τα σχέδια επέκτασης των τραπεζών και την καλή εικόνα των διεθνών αγορών».

Fortius Finance: «Η απουσία νέων ικανών να διαφοροποιήσουν την κίνηση του ΓΔ από αυτήν των ξένων δεικτών και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών να πάρουν σημαντικές θέσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν επιτρέπουν τη δημιουργία κλίματος ευφορίας στην αγορά από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η μετακύλιση θέσεων στην αγορά παραγώγων στο εσωτερικό και εξωτερικό.

»Κατά συνέπεια, ο ΓΔ και σήμερα θα έχει ως βασικό σημείο αναφοράς την κίνηση των ξένων δεικτών, με τις περισσότερες πιθανότητες να τείνουν υπέρ της ανόδου του στο ξεκίνημα και της προσπάθειας διακράτησης των κερδών στη συνέχεια».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα