Morgan Stanley: Hedge fund δημιουργούν πρώην στελέχη της

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 11:47

ΣΤΗ δημιουργία hedge fund , μετά την άντληση τουλάχιστον 2 δισ. δολ. από τους επενδυτές, θα προχωρήσουν οι

Vikram Pandit και John Havens, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Morgan Stanley, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Old Lane LLC θα επενδύσει σε τομείς από την ενέργεια έως τα έργα υποδομών στην Ινδία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς το θέμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Οι Pandit και Havens, και οι δύο ηλικίας 49 ετών, έφυγαν από την Morgan Stanley πέρυσι, κατά τη διάρκεια των διοικητικών αλλαγών στην φίρμα, που οδήγησε στην απομάκρυνση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, Philip Purcell.

H Old Lane, με έδρα τη Ν. Υόρκη, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κεφάλαιο επιχειρηματικού ρίσκου που θα ξεκινήσει φέτος, μετά την Convexity Capital Management LP, που ίδρυσε ο Jack Meyer.

Ο Meyer, 60 ετών, που ξεπέρασε σε επιδόσεις τον Standard & Poor's 500 Index μέσα στην τελευταία δεκαετία, συνέλεξε το ποσόν ρεκόρ των 6 δισ. δολ. για το fund του. Oι Pandit και Havens, δεν διαχειριζόντουσαν κεφάλαια για λογαριασμό πελατών όταν έφυγαν από την Morgan Stanley, την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα των ΗΠΑ, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Ο Havens, ο Pandit και η υπεύθυνη του γραφείου τους, Rebecca Weissburg, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Τα στελέχη της Wall Street, προσελκύουν δισεκατομμύρια στα hedge funds, που είχαν τις υψηλότερες αμοιβές στη βιομηχανία διαχείρισης κεφαλαίων. Τυπικά, τα hedge funds χρεώνουν τους πελάτες τους με ετήσια αμοιβή διαχείρισης, περίπου 2% και εισπράττουν 20% από τα κέρδη. Ο Eric Mindich, 38 ετών, πρώην συνυπεύθυνος του τομέα μετοχών της Goldman Sachs Group Inc., πήρε 3,5 δισ. δολ. το 2004 για την Eton Park Capital Management LP, με έδρα τη Ν. Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα