Οι απειλές για δασμούς ρίχνουν τις ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 19:48
UPD:19:52
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αρνητικά πρόσημα στους περισσότερους κλάδους, μετά τις απειλές των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε αγαθά, ύψους 11 δισ. δολαρίων, που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις πιέσεις προστέθηκε και η  υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος σε θέματα εμπορίου πρότεινε μια λίστα ευρωπαϊκών προϊόντων, στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί, σε αντίποινα των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ύψους άνω των 11 δισ. δολαρίων, προς την Airbus. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,47%, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά οκταμήνου που είχε αγγίξει ενδοσυνεδριακά.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ο DAX της Φραγκφούρτης -που επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο- υπέστη πτώση 0,94%. Με απώλειες 0,35% έκλεισε και ο FTSE 100 του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού υποχώρησε 0,65%.

Η μετοχή της Airbus υποχώρησε 1,6%, αφότου οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη στην προτεινόμενη λίστα ευρωπαϊκών προϊόντων για δασμολόγηση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • SXXP



Σχολιασμένα