Gaz de France: Αυξήσεις τιμών για τη χρηματοδότηση εξαγοράς της Suez

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 12:14

ΑΥΞΗΣΗ των τιμών, σε μονοψήφιο αριθμό, από τον επόμενο μήνα, ζήτησε η Gaz de France SA, καθώς η κρατική εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει τα κέρδη και να ισχυροποιήσει το θέμα της προγραμματιζόμενης συγχώνευσης με την Suez SA.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Jean-Francois Cirelli, αρνήθηκε να πει σήμερα το πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση των τιμών που θέλει. Το δεύτερο εξάμηνο, τα κέρδη της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι, αναρριχήθηκαν 83%, φθάνοντας στα 558 εκατ. ευρώ (674 εκατ. δολ.) σύμφωνα με τους υπολογισμούς, με βάση τα κέρδη του συνόλου της χρήσης, που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Dominique de Villepin, ανακοίνωσε στις 25 Φεβρουαρίου τη σύνδεση των δύο εταιρειών, οι οποίες θα δημιουργήσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία κοινής ωφελείας στον κόσμο και θα εμποδίσει πιθανή προσφορά εξαγοράς της Suez, από την Enel SpA της Ιταλίας. Η Gaz de France, της οποίας οι μετοχές διατέθηκαν πέρυσι τον Ιούλιο στο ευρύ κοινό, χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησης για να προχωρήσει στην αύξηση των τιμών.

«Η κυβέρνηση θα λάβει τη σωστή απόφαση, προκειμένου να ενθαρρύνει τους μετόχους της Suez, να εγκρίνουν την εξαγορά», ανέφερε ο Bertrand Hodee, αναλυτής της Kepler Equities στο Παρίσι, ο οποίος εισηγείται για τις μετοχές της εταιρείας «buy».

Οι μετοχές της Gaz de France σημείωσαν σήμερα άνοδο 1,7%, φθάνοντας στα 30,03 ευρώ η μία στις 10:15 π.μ. στο Παρίσι. Οι μετοχές της Suez, υποχώρησαν 0,7%, φθάνοντας στα 34,58 ευρώ η μία, επίσης στο Παρίσι. Οι μετοχές της Enel απώλεσαν λιγότερο από 0,1%, στα περίπου 7 ευρώ, στο Μιλάνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα