ΕΑΒ: Συμφωνία συνεργασίας με BAE Systems

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 12:34

Επιστολή Προθέσεως (Letter of Intent LOI) με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) υπέγραψε σήμερα η BAE Systems. Με τη συμφωνία αυτή οι δύο εταιρείες θα εξετάσουν τους πιθανούς τομείς συνεργασίας στις αγορές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η μη αποκλειστική συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα, δεσμεύει τις δύο εταιρείες στη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας σε έναν αριθμό επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά πολεμικά συστήματα, Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) και τις σχετικές τεχνολογίες, δομές αεροσκαφών, πολυσύνθετη δομική κατασκευαστική και λογιστική ανάπτυξη.

Η συμφωνία υπογράφηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, από τον Mike Mendoza, Διευθύνων Σύμβουλο Διεθνών Συνεργασιών της BAE Systems, και από τον Τάσο Φιλιππάκο, Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΑΒ.

Καλωσορίζοντας τη συμφωνία, ο κύριος Τάσος Φιλιππάκος σχολίασε: «Αυτή η συμφωνία διευρύνει το φάσμα των τεχνολογικών, παραγωγικών και ερευνητικών δυνατοτήτων της ΕΑΒ σε νέους καινοτόμους τομείς, όπως των ηλεκτρονικών συστημάτων, στους οποίους η BAE Systems διαθέτει ανεπτυγμένη τεχνογνωσία και κατασκευαστική εμπειρία».

Ο Mike Mendoza προσέθεσε: «Οι Αμοιβαία ευεργετικές συνεργασίες είναι καίριες και αντανακλούν τη φιλοσοφία των παγκόσμιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της BAE Systems. Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισχωρούμε σε αυτή τη στρατηγική συμμαχία με την ΕΑΒ, μία ηγετική αεροναυπηγική και αμυντική εταιρία, και προσμένουμε σε μία μακροπρόθεσμη σχέση που θα καλύπτει μία ευρεία γκάμα αμυντικών και αεροναυπηγικών τεχνολογιών».

Η BAE Systems, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με την έντονη παρουσία της σε Ευρώπη και ΗΠΑ, έχει δημιουργήσει ισχυρές ικανότητες στην παράδοση της πιο ευρείας γκάμας πολεμικών αεροσκαφών, μαχητικών οχημάτων, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων, ραντάρ, αεροπορικών ηλεκτρονικών συστημάτων, επικοινωνιών, ηλεκτρονικών και καθοδηγούμενων οπλικών συστημάτων στους πελάτες της.

Η ΕΑΒ, πέρα από την ενεργή συμμετοχή που θα έχει στους τομείς ανάπτυξης και κατασκευής προϊόντων, θα επωφεληθεί από τη γνώση και την εμπειρία της BAE Systems στην υποστήριξη διοικητικής μέριμνας, στις δυνατότητες δικτύου, καθώς και στη μετατροπή και στην αναβάθμιση αεροσκαφών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα