Για δεύτερη ημέρα υποχώρησε η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη

Μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 12:53

ΠΤΩΤΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε η τιμή του πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ζήτηση θα μειωθεί στις ΗΠΑ, μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε ότι τα αποθέματα αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα περίπου επτά ετών.

Οι προμήθειες των ΗΠΑ αυξήθηκαν 4,8 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 339,9 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαρτίου, σημειώνοντας σχεδόν διπλάσια αύξηση από την πρόβλεψη των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Η τιμή του αργού πετρελαίου, αυξήθηκε αυτήν την εβδομάδα, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα με τις φορτώσεις από το Ιράν, σε συνδυασμό με τις τιμές της βενζίνης που έκαναν ράλι. Τα αποθέματα της βενζίνης, μειώθηκαν 881.000 βαρέλια, έναντι πρόβλεψης για μείωση 1 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, υποχώρησε 42 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 61,75 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 4:56 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, η τιμή του βρισκόταν στα 61,85 δολ. το βαρέλι. Χθες, τα συμβόλαια του μαύρου χρυσού υποχώρησαν 93 σεντς, ποσοστό 1,5%. Το πετρέλαιο είανι 9,6% ακριβότερο, σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάϊο του 1999, ήταν 14% πάνω από τον μέσον όρο πέντε ετών για την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείου Ενεργείας της χώρας. Σύμφωνα με 15 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, τα αποθέματα προβλέπονταν να αυξηθούν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

Σήμερα η Shell σταμάτησε την παραγωγή της κατά 16.400 βαρέλια ημερησίως στις εγκαταστάσεις της Tern Alpha στη Βόρεια Θάλασσα της Σκωτίας μετά από πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση των εγκαταστάσεων από 110 εργαζομένους σε αυτές, στο σύνολο 184 υπαλλήλων.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ, υποχώρησαν στα 223,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Ενεργείας. Οι προμήθειες είναι 6,8% υψηλότερες, σε σύγκριση με τον μέσον όρο των πέντε ετών. Τα αποθέματα διϋλισμένου καυσίμου, μια κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, μειώθηκαν 3,9 εκατ. βαρέλια, στα 127,5 εκατ., αφήνοντας τις προμήθειες 13% υψηλότερες από τον μέσον όρο.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Απριλίου υποχώρησε χθες 3,69 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας στο 1,8291 δολ. το γαλόνι στη Ν. Υόρκη. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στη 1:59 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, η τιμή της βενζίνης ήταν στο 1,8075 δολ. το γαλόνι. Η τιμή της είναι 17% υψηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Απριλίου υποχώρησε χθες 3,95 σεντς, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στο 1,7817 δολ. το γαλόνι. Στις 2:19 μ.μ, ώρα Σιγκαπούρης και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η τιμή του ήταν στο 1,7681 δολ. το γαλόνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα