Telefonica: Προσφορά για τις μετοχές της Telefonica Moviles

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 13:51

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την απόκτηση των μετοχών που δεν κατέχει στην Telefonica Moviles SA, αντί του ποσού των 3,46 δισ. ευρώ (4,2 δισ. δολ.), θα κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, Telefonica SA.

Η Telefonica θα προσφέρει τέσσερις από τις μετοχές της για κάθε πέντε μετοχές της Moviles, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Telefonica, με έδρα τη Μαδρίτη, κατέχει ήδη το 92,5% της Moviles.

H προσφορά αξιολογεί τις μετοχές της Moviles, στα 10,66 ευρώ ανά μετοχή, με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματός τους. Αυτή, είναι 1,6% υψηλότερα, επίσης με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος και είναι 4,1% χαμηλότερη από την τελευταία τιμή στην οποία διαπραγματεύθηκαν οι μετοχές της Moviles σήμερα, πριν από την αναστολή τους.

Οι μετοχές της Telefonica Moviles, σημείωσαν άνοδο 9,6%, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα La Gaceta de los Negocios, το οποίο ανέφερε ότι η Telefonica SA θα κάνει προσφορά για την απόκτηση των μετοχών που δεν κατέχει στο σκέλος της ασύρματης τηλεφωνίας της. Οι αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης, ανέστειλαν τη διαπραγμάτευση των μετοχών στις 11:03 π.μ. στη Μαδρίτη. Αύριο, θα αρχίσει και πάλι η διαπραγμάτευσή τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα