Για «εμπόριο ελπίδας και παροχών» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον Κ. Καραμανλή

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2006 15:42

Κριτική στην κυβέρνηση για την απογραφή άσκησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

Όπως είπε η κ. Παπανδρέου, η απογραφή «έγινε για μικροκομματικούς λόγους και οδήγησε στην υποκλοπή του εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων».

Σύμφωνα με την πρώην υπουργό, «η απόφαση της Eurostat για τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών αποκάλυψε την πολιτική απάτη της κυβέρνησης της ΝΔ και δικαιώνει την επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να καταγράφουν τις εξοπλιστικές δαπάνες κατά το χρόνο παράδοσης του υλικού».

Παράλληλα όπως επισήμανε, «η κυβέρνηση της ΝΔ με την απογραφή αύξησε τα ελλείμματα των ετών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επιβεβαιώσει τις προεκλογικές αναφορές του κ.Καραμανλή και της ΝΔ για ελλείμματα, σπατάλες και αναξιόπιστα στοιχεία για την οικονομία».

Η κ.Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση τόσο ότι επιδίδεται σε νέα ψεύδη -καθώς ισχυρίζεται ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ανέγραφαν καμία αμυντική δαπάνη στο έλλειμμα- όσο και για το γεγονός ότι με το «κόλπο της απογραφής» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- η κυβέρνηση της ΝΔ μετέφερε τς δαπάνες όλων των μελλοντικών παραλαβών, δηλαδή από το 2003 έως το 2010, ύψους 8.686 εκατ.ευρώ, στα έτη των προϋπολογισμών που χειρίστηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, κατά προφανή παράβαση των κανόνων που η Eurostat αποδέχεται.

Σχολιάζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά την απόφαση του συμβουλίου Εκοφίν, τόσο η κ.Παπανδρέου όσο και ο κ.Γιώργος Φλωρίδης, έκαναν λόγο για «εμπόριο ελπίδας και παροχών» για τα έτη 2007 και 2008, αφού -όπως επισήμαναν- μειώθηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια, τα εισοδήματα, επιβλήθηκαν επιπλέον φόροι, αυξήθηκε η ανεργία και η ακρίβεια εντάθηκε.

Οι αυξήσεις που θα δοθούν, είναι μικρότερες από αυτές που δικαιούνται την τελευταία διετία οι Έλληνες, επισήμαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία, θα είχαν δοθεί υπερδιπλάσιες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις βάσει του προεκλογικού του προγράμματος, με αποτέλεσμα να είχε επιτευχθεί σύγκλιση με τα εισοδήματα της Ε.Ε..

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ.Ανδρέας Μακρυπίδης, εισηγητής του Κοινοβουλετικού Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σε δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ με 14 νομοθετικές ρυθμίσεις προχώρησε σε φοροαφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων και συρρίκνωσε τα εισοδήματα των οικονομικά αδυνάτων στρωμάτων, ενώ με 13 νομοθετικές ρυθμίσεις ελάφρυνε τους μεγαλοκεφαλαιούχους και επιβράβευσε τους φοροφυγάδες.

Εξάλλου, σε εννιασέλιδο ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε το ΠΑΣΟΚ, αναλύονται τα φορολογικά μέτρα στη δίχρονη διακυβέρνηση της ΝΔ και οι επιπτώσεις που έχουν στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα