Αγορές: Στο κόκκινο το Χ.Α., στην αναμονή η Ευρώπη

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 14:49
UPD:14:54
SOOC/Nikos Libertas

Πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να παίρνουν ανάσες, μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας. Μεικτή είναι η εικόνα στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπου οι επενδυτές εστιάζουν σε εταιρικές ειδήσεις όσο περιμένουν μεγαλύτερη σαφήνεια στα δύο μεγάλα μετώπα: το Brexit και τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας. 

Στο Χ.Α. στις 14:40 μμ ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί περίπου 0,5% στις 750  μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο επάνω από τα 26 εκατ. ευρώ. 

Οι τράπεζες βρίσκονται στο κόκκινο, παρά το γεγονός ότι ανεβάζουν ταχύτητα στην εξυγίανση των ισολογισμών τους. Εν αναμονή των σημερινών προσφορών για χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων, ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,9%. Αντιθέτως ο δείκτης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύεται σε ποσοστό 1,1%. 

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκονται επίσης οι κλάδοι εμπορίου και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, με τους δείκτες τους να παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 1,5%. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχωρεί οριακά στις 388,12 μονάδες. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχονται οι εταιρείες τεχνολογίας και οι προμηθευτές της Boeing. H SAP, η πιο πολύτιμη τεχνολογική της Ευρώπης, βλέπει τη μετοχή της να καταγράφει πτώση 2%, μετά την αιφνίδια παραίτηση του επικεφαλής του τμήματος cloud. Στο κόκκινο και οι Safran, Melrose, Meggitt, που συνεργάζονται με την Boeing, μετά την απόφαση του αμερικανικού αεροναυπηγικού κολοσσού να περικόψει την παραγωγή του 737 Max. 

Στα περισσότερα χρηματιστήρια οι δείκτες αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι είναι στο +0,15%, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,2% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο είναι σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις στη Μαδρίτη με τον IBEX 35 να υποχωρεί 0,73%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα