Κοντά στα υψηλότερα δύο εβδομάδων το αργό

Μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 07:49

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι μια σύγκρουση στο Ιράκ, ενδέχεται να επηρεάσει τις προμήθειες, από την πέμπτη σε μέγεθος χώρα παραγωγό πετρελαίου της Μέσης Ανατολής.

Οι τιμές σημείωσαν άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο ημερών χθες, μετά τις συγκρούσεις των αμερικανικών και των ιρακινών δυνάμεων κατά των στασιαστών, τις μεγαλύτερες από την εισβολή τον Μάρτιο του 2003, εντείνοντας τις ανησυχίες, ότι η κλιμάκωσή τους θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου. Η παραγωγή του Ιράκ δεν έχει επανέλθει ακόμη στα επίπεδα πριν από τον πόλεμο, καθώς οι στασιαστές επιτίθενται σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, διαμορφώθηκε στα 63,37 δολ. το βαρέλι, 21 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στη 1:01 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Οι τιμές του είναι σήμερα 13% υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες, τα συμβόλαια του Απριλίου που λήγουν στις 21 Μαρτίου, σημείωσαν άνοδο 1,41 δολ., ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 63,58 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Μαρτίου. Το πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου, σημείωσε χθες άνοδο 2%, φθάνοντας στα 65,10 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 65 δολ. στη 1:06 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα