Κομισιόν: Επισπεύδει την έρευνα κατά των VW, Daimler, BMW

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 17:51
UPD:18:06
REUTERS/YVES HERMAN

Mε ταχύτερους ρυθμούς κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση στην έρευνα για το κατά πόσο τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Volkswagen, Daimler και BMW, συνωμότησαν με στόχο να καθυστερήσουν την τεχνολογία καθαρών εκπομπών για τα αυτοκίνητά τους. 

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι απέστειλε στις εταιρείες κείμενο ενστάσεων, στο οποίο παραθέτει τις κατηγορίες για συμμετοχή τους σε καρτέλ με στόχο να περιορίσουν ή να καθυστερήσουν δύο τύπους τεχνολογίας για ντιζελοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Οι εταιρείες μπορούν να αντικρούσουν τις κατηγορίες πριν λάβει την οριστική της απόφαση η Επιτροπή. 

Οι καταγγελίες της Κομισιόν αφορούν μία μακρά περίοδο από το 2006 έως και το 2014 με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Φεστάγκερ, να υπογραμμίζει ότι «οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στερήθηκαν της ευκαιρίας να αγοράσουν αυτοκίνητα με την καλύτερη δυνατή τεχνολογία». 

Και οι τρεις εταιρείες ετοιμάζονται να αντικρούσουν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για προσπάθεια να εξισωθεί μία επιτρεπτή συνεργασία με παράνομη σύσταση καρτέλ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα