Βενεζουέλα: Κανόνες για τη δημιουργία ventures στα πετρελαιοειδή

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 09:30

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ κανονισμών για τα νέα joint ventures στον χώρο των πετρελαιοειδών με ξένες εταιρείες παραγωγής, για την έγκρισή του από τις αρμόδιες αρχές, έστειλε η Βενεζουέλα., τέσσερις μήνες πριν από το πρόγραμμα.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί, των οποίων η δημοσιοποίηση καθυστέρηση επανειλημμένως από τον Νοέμβριο, δόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία της κυβέρνησης από τον υπουργό Ενεργείας και Πετρελαίου νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών, Petroleos de Venezuela SA.

Οι κανονισμοί θα εξεταστούν αρχικά από την αρμόδια αρχή ενεργείας για συζήτηση και για εισηγήσεις, σύμφωνα με την Petroleos de Venezuela. Οι κανονισμοί επαναβεβαιώνουν την κυριότητα του κράτους σε όλα τα αποθέματα πετρελαίου και απαιτούν τον διακανονισμό όλων των διαφορών μεταξύ των ενδιαφερομένων στα δικαστήρια της χώρας.

Οι κανονισμοί θα ορίσουν τις προϋποθέσεις των ventures που έχουν δημιουργηθεί από 22 εταιρείες που παλαιότερα διαχειρίζοντο 32 πετρελαιοπηγές για λογαριασμό της Petroleos de Venezuela. Ο Ramirez, o οποίος είναι και ο πρόεδρος της εταιρείας, έχει πει πολλές φορές ότι οι κανονισμοί αυτοί πρέπει να εγκριθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Λεπτομέρειες της πρότασης, θα δημοσιοποιηθούν μέσα σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι ξένες εταιρείες, που διαχειρίζονται πετρελαιοπηγές τη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένης της Chevron Corp. και της Total SA, υπέγραψαν πέρυσι συμφωνίες με την Petroleos de Venezuela για την αλλαγή των συμβολαίων συνεργασίας τους σε ventures. Οι εταιρίες νωρίτερα κατέβαλαν αμοιβή για την παραγωγή κάθε ενός πετρελαίου.

Η Petroleos de Venezuela θα κατέχει μερίδιο έως και 80% σε όλα τα ventures που θα δημιουργηθούν. Η Βενεζουέλα, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα