Sanyo, Quanta: Venture για την παραγωγή τηλεοράσεων

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2006 09:41

ΣΤΗ δημιουργία venture για την κατασκευές τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες θα προχωρήσει η Sanyo Electric Co., η οποία προβλέπει ζημίες ρεκόρ για δεύτερο συνεχόμενο έτος, με την Quanta Computer Inc. της Ταϊβάν, προκειμένου να μειώσει το κόστος και να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Το venture θα παράγει και θα πουλά τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, υπό το σήμα της Sanyo, καθώς επίσης και τηλεοράσεις για άλλες εταιρείες, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των εταιρειών. Οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας, θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωσή της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η συνεργασία, γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Sanyo, η οποία ανακοίνωσε τον Ιούλιο τη μείωση 14.000 θέσεων εργασίας και τη μείωση του χρέους κατά 50%, σε συνδυασμό με τη σύνδεσή της με άλλες εταιρείες με στόχο να επιστρέψει στα κέρδη. Τον προηγούμενο μήνα, η Sanyo συμφώνησε να δημιουργήσει ένα venture με την Nokia Oyj της Φινλανδίας, τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων κινητών και το μοίρασμα του κόστους ανάπτυξης για κινητά τηλέφωνα υψηλών ταχυτήτων.

Η σημερινή συμφωνία συνεργασίας θα ενώσει τις μονάδες έρευνας και το δίκτυο διεθνών πωλήσεων της Sanyo, με τα εργοστάσια της Quanta στην Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τον Φεβρουάριο η Sanyo πούλησε 300 δισ. γιέν (2,6 δισ. δολ.) νέες μετοχές σε τρεις τράπεζες προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο εργοστασίων και την έξοδό της από μη κερδοφόρες δραστηριότητες. Τον Φεβρουάριο, έκλεισε ένα εργοστάσιο στην Ισπανία και ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή εξαρτημάτων για στερεοφωνικά αυτοκινήτων, φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, αλλά και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Η Sanyo εκτιμά ότι τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, οι ζημίες της θα είναι 233 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα